Koningsdag 2023

Programma Koningsdag 2023

 

Opening

11.00 Als vanouds vindt de officiële opening van Koningsdag 2023 plaats door burgemeester B. Visser en de voorzitter van het Oranjecomité, de heer S. van der Zweep op het plein De Molenberg. De opening wordt verricht met medewerking van Muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”. Na de opening maakt de burgemeester samen met de leden van het college een rondgang door het centrum langs de diverse activiteiten.

 

Activiteiten in het centrum

06.00 De standplaatsen op de vrijmarkt kunnen worden ingenomen.
10.00 Opening vrijmarkt aangevuld met een braderie van lokale ondernemers.
11.00 Start van een dag vol live muziek en vertier in het centrum van Delfzijl.

Gedurende de hele dag zal een groot deel van de ondernemers in het centrum geopend zijn.

 

Activiteiten plein De Molenberg

11.00 Start activiteiten Kinderwereld met diverse springkussens, één van de langste stormbanen van Nederland, pannakooi én een grote skate- en BMX baan!
11.00 Opening (interculturele) markt met o.a. Molukse, Indische, Surinaamse, Antilliaanse, Turkse en Nederlandse gerechten.

Koningsdag is niet alleen gezellig en veel oranje, maar ook een heerlijk dagje uit in hartje Delfzijl! De kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de diverse springkussens en een stormbaan. In samenwerking met jongerenorganisatie JONG Noord is gezorgd voor een nieuwe blikvanger: een skate- en BMX-baan waar demonstraties worden gegeven en jongeren uiteraard ook zelf in actie kunnen komen! 

De interculturele markt zal ook dit jaar weer worden georganiseerd midden in ‘de huiskamer’ van onze havenstad. Uiteraard mag het ook op het plein niet ontbreken aan muziek. Het programma wordt gedurende de dag aan elkaar gedraaid door een DJ.

Alle activiteiten tijdens Koningsdag duren tot ca. 17.00 uur.

De organisatie wenst u een zonnige, gezellige en feestelijke Koningsdag toe!