Koningsdag 2024

Programma Koningsdag 2024

 

Opening

11.00 Als vanouds vindt de officiële opening van Koningsdag 2024 plaats door één van de leden van het college van B en W en de voorzitter van het Oranjecomité, de heer S. van der Zweep op het plein De Molenberg. De opening wordt verricht met medewerking van Muziekvereniging DHO en Scouting Fivelgroep Eemsmond. Na de opening maakt het bestuur samen met aanwezig leden van het college een rondgang door het centrum langs de diverse activiteiten.

 

Activiteiten in het centrum

06.00 De standplaatsen op de vrijmarkt kunnen worden ingenomen.
10.00 Opening vrijmarkt aangevuld met een braderie van lokale ondernemers.
11.00 Start van een dag vol live muziek en vertier in het centrum van Delfzijl.

Gedurende de hele dag zal een groot deel van de ondernemers in het centrum geopend zijn.

 

Activiteiten plein De Molenberg

11.00 Start activiteiten Kinderwereld met diverse springkussens, klimtoestellen en één van de langste stormbanen van Nederland.
11.00 Opening Festival van de Smaak met gerechten uit alle windstreken.

Koningsdag is niet alleen gezellig en veel oranje, maar ook een heerlijk dagje uit in hartje Delfzijl! De kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de diverse springkussens, klimtoestellen en een stormbaan.

Het Festival van de Smaak zal ook dit jaar weer worden georganiseerd midden in ‘de huiskamer’ van onze havenstad. Uiteraard mag het ook op het plein niet ontbreken aan muziek. Het programma wordt gedurende de dag aan elkaar gedraaid door een DJ.

Alle activiteiten tijdens Koningsdag duren tot ca. 17.00 uur.

De organisatie wenst u een zonnige, gezellige en feestelijke Koningsdag toe!